Discover Israel – umjetnici iz zemlje na tri mora očarali publiku u Vinkuranu

Manifestacije Novosti

Roy Yozevitch, najpoznatijih izraelski mentalist i doktor elektrotehnike, Almir Mešković i Greg Misczsyn poznatiji kao Duo Ozone te band Acollective očarali su publiku dvodnevnim programom Discover Israel 1. i 2. kolovoza.

Doktor Roy Yozevitch, vrhunski mentalist, oduševio je i nasmijao publiku svojim programom kojeg izvodi nastupajući ne samo u Izrealu nego diljem svijeta. Iako je publika na Festivalu Rocks&Stars bila pomalo skeptična Yozevitch je bez imalo muke pročitao misli publike, otkrivajući im datume rođenja, imena osoba ili karte koju bi publika zamislila i slično. Njegov show prepun interakcije stvorio je interesantnu komunikaciju s publikom koja je i sama bila dio ovog još neviđenog spektakla u vinkuranskom kamenolomu. Cijeli Yozevitchev show prožimala je doza inteligentnog humora što je publici osiguralo nesvakidašnje iskustvo.

Naslanjajući se na Yozevitcha Duo Ozone, Almir Mešković i Greg Misczsyn, publiku su oduševili spajajući harmoniku uz moderne bitove u senzacionalnu prezentaciju klezmer glazbe.

Završnica dvodnevnog programa pripala je genijalnom Acollective bandu, iznimno cijenjenim glazbenicima koji će uz nastup u Vinkuranu nastupiti i na svjetski poznatom Sziget festu u Budimpešti, uz Gorillaz, Lykke Li i druge renomirane svjetske umjetnike. Publika je imala jedinstvenu priliku uživati u njihovom hipnotičkom glazbenom izričaju kojim kombiniraju boogie-folk, elektronski jazz i bliskoistočni blues.

Program je obogaćen jedinstvenom izložbom fotografija Drugačiji pogled na Izrael Gilada Benarija koja je publici potvrdila zbog čega je ovaj svjetski poznati umjetnik upravo i službeni fotograf Ministarstva turizma Izraela.