Maksim Mrvica „New Silk Road“

Manifestacije Novosti

Maksim Mrvica  jedan je od najpoznatijih crossover pijanista na svijetu. Njegovi albumi prodani su u više od 4  milijuna kopija u 57 zemalja diljem svijeta, dosegnuvši zlatna i platinasta izdanja.

U veljači ove godine  nastupio je na proslavi Kineske nove godine kao jedan od rijetkih internacionalnih glazebenika koji su ikad bili pozvani da nastupe u Spring gala show-u, a koji je pratilo preko milijardu ljudi i čime je Maksim ušao u povijest najveće televizijske gledanosti na svijetu.

Tom je prilikom izveo  kompoziciju „New Silk Road“ koju je za njega skladao Tonči Huljić, a koja će ujedno biti i singl na istoimenom nadolazećem albumu koji izlazi početkom ožujka. Album je snimljen sa simfonijskim orkestrom iz Budimpešte te ćese na njemu   naći i obrade nekih svjetskih pop hitova poput pjesme “Clocks” grupe Coldplay, “All of Me” Johna Legenda te instrumental iz hit serije “Game of Thrones”.

Maksima ćemo na pozornici u Cave Romane imati prilike vidjeti i čuti u sklopu velike svjetske turneje Phantasy of the Silk Road 2018.”  dana 28.lipnja 2018. u sklopu otvorenja Cave Romane Rock and Stars Festival.